Cosmin Lungu – Cabinet Individual de Psihologie

Consiliere psihologica

Servicii

Consiliere psihologica

Consilierea psihologica este o specialitate din cadrul psihologiei profesionale care se concentrează pe facilitarea funcționării personale și interpersonale pe tot parcursul vieții. Specialitatea acordă o atenție deosebită preocupărilor emoționale, sociale, profesionale, educaționale, legate de sănătate, dezvoltare și organizare.

Consilierea psihologica cuprinde o gamă largă de practici sensibile din punct de vedere cultural, care ajută oamenii să își îmbunătățească bunăstarea, să atenueze suferința și inadaptarea, să rezolve crizele și să își sporească capacitatea de a funcționa mai bine în viața lor. Prin atenția sa atât la problemele normale de dezvoltare, cât și la problemele asociate cu tulburările fizice, emoționale și mentale, specializarea deține o perspectivă unică în domeniile mai largi ale psihologiei bazate pe practică.

Psihologii consilieri deservesc persoane de toate vârstele și din toate mediile culturale, atât în contexte individuale, cât și de grup. De asemenea, ei consultă în mod regulat organizațiile care caută să își îmbunătățească eficiența sau bunăstarea membrilor lor.

Intervențiile folosite de psihologii consilieri pot fi fie scurte, fie pe termen lung; ele sunt adesea specifice unei probleme și orientate către un scop. Aceste activități sunt ghidate de o filozofie care valorizează diferențele și diversitatea individuală și se concentrează pe prevenire, dezvoltare și adaptare pe parcursul întregii vieți.